1.000 de locuri pentru refugiați în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 poate oferi cazare şi masă caldă pentru 1.017 persoane în mai multe cămine şi săli de sport din şcoli şi licee, informează, luni, primarul Clotilde Armand.

Ea menţionează că luni a fost suplimentat cu 100 numărul locurilor de la centrul de refugiaţi organizat la Şcoala Gimnazială nr. 13, unde pot fi cazate acum 300 de persoane.

„Paturile ne-au fost puse la dispoziţie de Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii – Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Capitalei. Pentru dotarea acestui centru am folosit şi 90 de paturi din donaţiile făcute la centrul din Piaţa Amzei. În acest moment, Primăria Sectorului 1 poate oferi cazare şi masă caldă pentru un număr de 1.017 persoane în mai multe cămine şi săli de sport din şcoli şi licee”, scrie Armand, pe Facebook.

Potrivit acesteia, este nevoie „mai mult ca oricând de solidaritate faţă de victimele agresiunii militare”. Clotilde Armand remarcă o creştere a numărului de persoane care solicită găzduire în centrele administraţiei locale.

„Găzduim sute de refugiaţi care fug din calea războiului, de diferite naţionalităţi – ucraineni, mexicani, indieni, turkmeni, azeri, georgieni, vietnamezi etc. De asemenea, avem în grijă 150 de copii în internatele unităţilor de învăţământ. La aceste locuri de cazare organizate de către noi, în Sectorul 1 se adaugă alte 300 de locuri puse la dispoziţie de către alte autorităţi sau instituţii de învăţământ superior. În perioada următoare încercăm să identificăm şi să amenajăm în Sectorul 1 noi spaţii de cazare pentru persoanele refugiate din Ucraina”, precizează ea.

Cei care vor să sprijine primăria în această acţiune umanitară sunt rugaţi să sune la numărul de telefon al Poliţiei Locale Sector 1 – 021/9540 – număr apelabil non- stop.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati