1 iunie la Adăpostul Speranța: Căsuțele câinilor, pictate de copiii de la Galeria Romniceanu

Copii de toate vârstele sunt așteptați, sâmbătă, 1 iunie, de Ziua Copilului, la Adăpostul Speranța, acolo unde vor putea interacționa cu prietenii patrupezi, vor picta căsuțele câinilor și vor lua parte la multe alte activități recreative.

  • Organizat de Fundația Adăpostul Speranța împreună cu Galeria Romniceanu, evenimentul ”Povestea spusă în culori” se desfășoară între orele 9.30 – 13.30, este deschis publicului larg și își propune să-i aducă pe cei mici mai aproape de animale.

Toți cei care vor trece pragul Adăpostului Speranța vor avea posibilitatea de a petrece câteva ore în compania câinilor, în timp ce copiii vor avea parte de activități, precum: jocuri interactive de cultură generală, pictură în aer liber, curiozități din lumea animalelor, interacțiunea cu câini incluși în programul “Mesagerii Speranței”.

„Pe 1 Iunie, vă așteptăm la un eveniment pentru copii, alături de cei 500 de prieteni din adăpostul nostru. Știm cât de importantă este prezența unui câine în viața oricărui copil, iar datorită celor de la Galeria Romniceanu vom reuși să dăm culoare acestei zile. Copiii vor descoperi, prin colorat și jocuri interactive, poveștile noastre, dar și ale câinilor fără stăpân în general. Încurajăm apropierea de aceste suflete din adăpost, deoarece pe de o parte câinii noștri au nevoie de prezența oamenilor, iar pe de alta copiii pot descoperi ce înseamnă empatia, ce înseamnă un prieten adevărat. Nu în ultimul rând, încurajăm adopțiile responsabile, cu speranța că tot mai mulți câini își vor găsi familiile mult visate”, a declarat Anca Tomescu, reprezentant Adăpostul Speranța.

La eveniment sunt așteptați peste 25 de copii, atât tineri artiști de la Galeria Romniceanu, alături de profesorul lor de arte plastice, cât și copii din medii defavorizate, de la centrul Casa Bună.

„Este un eveniment kids și pet friendly, prin care combinăm aptitudinile artistice ale copiilor cu cele emoționale. Ne bucurăm că împreună cu cei de la Speranța vom reuși să oferim o experiență unică. Micii artiști vor putea să coloreze sau să deseneze anumite contururi, iar în timp ce vor conlucra la asta, vor interacționa cu căței blânzi și iubitori. Copiii sunt expuși adesea la multă violență, bullying-ul este la cote ridicate în școli, iar acum, poate mai mult ca niciodată, copiii au nevoie să descopere ce înseamnă empatia și să-și dezvolte latura artistică”, a declarat Măriuca Stanciu, reprezentant Galeria Romniceanu.

În cadrul evenimentului vor fi puse la dispoziția participanților, pentru a fi pictate, mai multe căsuțe destinate câinilor, realizate cu ajutorul celor de la Doctorii de Case.

Vizitatorii vor putea adopta câini direct din adăpost sau în cazul în care nu-i vor putea lua acasă, îi vor putea susține printr-o adopție de la distanță. Cafeneaua mobilă Throwback Coffee & Stories va fi de asemenea prezentă, iar sumele strânse prin produsele achiziționate vor fi donate pentru cauza câinilor fără stăpân.

Adăpostul Speranța se află în apropiere de București, la intrarea în localitatea Popești-Leordeni, iar accesul se face din Splaiul Unirii. Adăpostul are în prezent aproape 500 de câini, animalele salvate de pe străzi, care au fost tratate, sterilizate, microcipate, în clinica proprie. Până la găsirea unei familii, la Speranța câinii au acces la locuri de joacă și la alte facilități care le fac mai ușoară trecerea prin adăpost.

Mai multe detalii despre adopție, voluntariat sau alte forme prin care îi poți susține, pe www.adapostulsperanta.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati