1 iunie, ziua porților deschise la Senat

De Ziua Copilului, Senatul își deschide porțile între orele 10.00 – 20.00, potrivit unui comunicat al instituției. Intrarea este gratuită.

”Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Senatul României organizează în data de 1 Iunie, în intervalul orar 10.00 – 20.00, un eveniment dedicat copiiilor, având ca parteneri UNICEF, Fundația Casa Regală a României, ambasade(Repubica Cehă, Confederația Elvețiană, Republica Elenă, Republica Franceză, Republica Federală Germania, Republica Slovacă), Ministerul Afacerilor Interne, Primăria Capitalei, Opera Comică, Teatrul Masca, Teatrul Tăndărică, PROEDUS, Circul Metropolitan București, Crucea Roșie, RO Vaccinare, Muzeul Național de Artă Contemporană.

Scopul evenimentului este acela de a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor atât din punct de vedere intelectual, emoțional, fizic. Astfel, evenimentul va reuni o multitudine de activități sportive, artistice și educative destinate copiilor.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul întregii zile, pe terenul din fața clădirii Senatului.

La ora 10.00, președinta Senatului, Anca Dana Dragu și reprezentantul UNICEF în Romania, Pieter Woltjo Bult, vor susține declarații de presă.

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru.

IMPORTANT!

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2. Astfel, conform punctului de vedere al Departamentului pentru Situații de Urgență al M.A.I., aparținătorii copiilor pot participa la eveniment doar dacă:

– sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

-ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore,

-sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară conformării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (teste RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).”, se precizează în comunicatul de presă al Senatului României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati