1 Mai, ultima zi în care se pot vedea capodoperele de la Brukenthal la Art Safari

Art Safari este deschis în mod excepțional, luni, de 1 Mai, între 10:00 și 21:00 (ultima intrare: 20:30). Aceasta este ultima zi în care mai poate fi văzută expoziția temporară Comoara de la Brukenthal. 

Organizatorii au decis să ofere cadou încă o zi de vizitare a expoziției Brukenthal Exclusive iubitorilor de artă care şi-au achiziţionat săptămânile trecute bilete online.

  • „Art Safari se va vizita luni, 1 Mai, și se va deschide la ora 10:00. Avem un program prelungit pentru Comoara de la Brukenthal. Pentru prima dată, aceste opere importante sunt expuse într-o expoziție temporară pe teritoriul României, de când au fost retrocedate Muzeului Brukenthal. Picturile au nevoie de pază și transport specializat, care este asigurat de Jandarmeria Română și Orbit Fine Art Transport, dar și de acordul Ministerului Culturii pentru a călători de la Sibiu. Suntem foarte mândri că am reușit să expunem aceste capodopere ale artei universale pentru scurt timp în inima Capitalei și că le mai putem avea pe Lipscani pentru încă o zi”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari și Comisar al României la Bienala de la Veneția.

5 capodopere ale artei universale sunt expuse în Palatul Dacia-România, pe Lipscani 18-20. Printre acestea, „Omul cu tichie albastră”, c. 1430, de Jan van Eyck (1390-1441), singura operă din România semnată de artistul flamand și una din doar 20 cunoscute la nivel mondial;

Și vedeta marelui jaf de la Brukenthal se poate vedea azi la Art Safari. Opera „Ecce Homo” de Tițian a fost furată în 1968 și recuperată abia după 30 de ani de Interpol;

Picturile sunt cele mai valoroase lucrări din România (75 de milioane de euro – valoarea de asigurare).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati