1 milion de lei pentru susţinerea sportului în rândul copiilor din Sectorul 6. De mâine se depun proiectele de finanțare

Primăria Sectorului 6 dă startul Programului de finanţare „Sport şi Sănătate în Sectorul 6”. Începând de mâine, 20 aprilie, şi până pe 20 mai, ora 23:59, asociaţiile şi fundaţiile care activează în aceste domenii pot să depună cererile de finanţare în scopul accesării.

Cererile de finanţare se depun la Primăria Sectorului 6, Calea Plevnei 147-149, sau online pe adresa de email: fonduriexterne@primarie6.ro.

Programul este dedicat organizaţiilor non-guvernamentale ce au ca activitate educaţia sportivă pentru cei mici, dar şi ONG-urilor care activează în domeniul sănătăţii şi educaţiei anti-HIV.

Principiile de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă, criteriile de eligibilitate a solicitanţilor, proiectelor şi cheltuielilor, procedura de depunere a cererilor de finanţare nerambursabilă, modalitatea de selecţie a proiectelor şi criteriile de evaluare sunt prevăzute în documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile, afişată pe site-ul oficial al instituţiei, accesând acest link.

70% din bani se vor duce către proiecte ce vizează sportul în echipă

Ghidul solicitantului, Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al Sectorului 6 pentru activităţi nonprofit de interes local şi formularele (Anexe) necesare, în vederea acordării de finanţări nerambursabile, se pot descărca de pe site-ul Primăriei Sectorului 6, începând cu data de 20.04.2022.

Potrivit sursei citate, valoarea programului se ridică la 1 milion de lei pentru anul 2022, din care:

* 70% din buget va fi alocat creşterii atractivităţii educaţiei fizice şi a sporturilor de echipă;
* 30% vor fi folosiţi pentru derularea campaniilor de informare ce vizează promovarea unor comportamente preventive şi combaterea formelor de discriminare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor cu privire la HIV/ SIDA.

De asemenea, pe lângă sumele nerambursabile primite de la Primăria Sectorului 6, câştigătorii proiectelor ce vor fi implementate vor trebui să participe cu o contribuţie proprie de minimum 10% din valoarea totală a finanţării.

Anul trecut, au avut loc consultări publice la care au participat peste 25 de organizaţii non-guvernamentale din domeniile de interes, iar punctele de vedere şi ideile lor se reflectă în acest proiect.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati