1 octombrie – Ziua Internațională a Medicului

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a transmis un mesaj tuturor medicilor de Ziua Internațională a Medicului, sărbătorită pe 1 octombrie.
Sorina Pintea amintește că Guvernul României a înțeles nevoile sistemului sanitar și a profesioniștilor din acest domeniu și a luat măsuri importante în cadrul Programului de Guvernare, printre care un buget mărit, salarii crescute și investitii de peste 6 ori mai mari.
Redăm integral mesajul ministrului Sănătății:
Transmit astăzi salutul și respectul meu medicilor, acestor profesioniști care își dedică viața pacienților și nu se opresc niciodată din studiu, din a ști mai mult.
Guvernul României a înțeles nevoile sistemului sanitar și a profesioniștilor acestui domeniu și, în ultimii doi ani, a luat mai multe măsuri importante în cadrul Programului de Guvernare în care și-a asumat Sănătatea, ca domeniu prioritar. An de an, bugetul Sănătății a fost majorat și, după ce, anul trecut au crescut salariile medicilor și asistenților medicali la nivelul anului 2022, anul acesta Guvernul a alocat un buget istoric pentru investițiile în Sănătate, de peste 6 ori mai mare, astfel încât să fie create condițiile necesare pentru a putea lucra în condiții profesioniste și oferi pacienților un act medical de calitate.
Sunt investiții importante în Sănătate pe ni le-am asumat și le realizăm. Sănătatea nu are culoare politică, iar investițiile sunt realizate în toate zonele țării, astfel încât întreaga populație să beneficieze de un acces mai bun la servicii medicale de calitate.
Și pentru că 1 octombrie este și ziua în care începe un nou an universitar, urez viitorilor medici și profesorilor care îi îndrumă mult succes și putere de muncă.
Tinerilor care ne urmează vreau să le amintesc că, meseria de medic înseamnă multă responsabilitate, dar, în primul rând dragoste pentru semeni.
La mulți ani!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati