10 spitale din Capitală vor solicita bani de la UE pentru instalaţii electrice şi împotriva incendiilor, spune Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că zece spitale din subordinea Municipalităţii urmează să solicite finanţare europeană pentru instalaţii electrice împotriva producerii incendiilor şi instalaţii de ventilaţie.

Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor depune proiecte în valoare de circa 22,8 milioane lei pentru a obține finanțare din fonduri europene pentru dotarea celor 10 spitale care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea instalațiilor electrice, instalații pentru siguranța la incendiu și sisteme de ventilație.

”Am fost bucuros să particip astăzi la semnarea contractului de parteneriat între administrația spitalelor și 10 spitale din subordinea municipalității pentru depunerea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru 10 spitale, pentru instalații electrice, instalații împotriva producerii incendiilor și instalații de ventilație. După cum știți am avut în ultimele luni câteva tragedii care au venit exact din nefuncționarea acestor tipuri de instalații. A fost o decizie foarte bună a ministerului Sănătății de a deschide pe POIM acest program. Administrația Spitalelor și managementul spitalelor din subordine au făcut proiectele tehnice ca ele să poată fi depuse pe această secțiune a POIM-ului”, a declarat primarul Nicușor Dan, joi, într-o conferință de presă susținută la Administrația Spitalelor.

Cele 10 spitale cu care s-au semnat acordurile și care vor beneficia de proiectele cu finanțare europeană sunt unităţi care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus: Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic „dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Nefrologie „dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic „sf. Maria”, Spitalul Clinic „dr. I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic de Psihiatrie „prof. Dr. Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ștefan”, Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu.

Administrația Spitalelor mai are în implementare proiecte de 26 milioane de euro, tot din fonduri europene.

”Toate cele 10 spitale sunt spitale COVID în acest moment. Tot pe POIM s-au semnat deja contracte de finanțare în valoare de 26 milioane de euro pentru instalații pe axa specială care vizează coronavirus, pentru echipamente și materiale pentru coronavirus. Sunt proiecte în implementare”, a mai explicat Nicușor Dan.

Primarul General a mai arătat că aceste investiţii vin în continuarea celorlalte contracte de finanţare semnate deja prin POIM, în valoare de 26 de milioane de euro, care vizează decontarea cheltuielilor legate de echipamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare pe care Primăria Capitalei le-a efectuat pentru spitalele aflate în subordine, care au competenţă de a trata pacienţi COVID.

În ceea ce priveşte celelate investiţii referitoare la creşterea gradului de siguranţa a spitalelor, precizăm că ASSMB a finalizat procedura privind achiziţionarea a 3792 de dispozitive automate și autonome pentru stingerea incendiilor, de tip bilă, care sunt în curs de livrare.

De asemenea, ASSMB urmează să demareze procedurile de licitație publică în vederea realizării lucrărilor necesare pentru obținerea Autorizației de Securitate la Incendiu pentru 7 unități sanitare, conform documentațiilor aprobate în 2020. Cele 7 spitale sunt: Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Luca”, Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic „Colțea”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati