10 suporteri dinamovişti, cercetaţi pentru incendierea scaunelor în Ghencea, după meciul cu CSA Steaua din 18 aprilie

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în aplicare 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Dâmboviţa, emise pe numele unor persoane faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Faptele datează din 18 aprilie, de la meciul de fotbal din Liga a II-a CSA Steaua – Dinamo.

Atunci, potrivit presei sportive, fanii dinamovişti au distrus la finalul meciului scaunele de la peluza nord. Au fost rupte sau deteriorate aproape 500 de scaune, pagubele fiind estimate la 15.000 de euro. Fanii au vandalizat şi toaletele de la stadion.

“La data de 18 aprilie 2023, la finalul unei competiţii sportive, care s-a desfăşurat pe un stadion din Sectorul 6, mai multe persoane, membri ai unei galerii de suporteri, aflate în zona destinată oaspeţilor, ar fi provocat distrugeri prin incendierea scaunelor şi prin întreţinerea focului produs, acţiuni prin care au creat indignare în rândul celorlalţi participanţi la eveniment, tulburând, astfel, ordinea şi liniştea publică”, precizează Poliţia Capitalei.

Au fost identificaţi zece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor. Miercuri, în urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere, persoanele în cauză au fost depistate şi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Ulterior, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de cei în cauză şi au fost prezentaţi în faţa magistraţilor, pentru nouă dintre aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile şi interzicerea participării la manifestări sportive.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, menţionează Poliţia Capitalei.

La 18 aprilie, formaţia CSA Steaua a învins, pe stadionul Steaua, cu scorul de 2-0, echipa Dinamo, în etapa a patra din play-off-ul Ligii a II-a.

După meci, Jandarmeria Bucureşti a anunţat aplicarea maii multor sancţiuni privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an. S-au aplicat şi 11 sancţiuni contravenţionale. În plus, grupării CSA Steaua, organizatorul meciului cu Dinamo, i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societăţii specializate de pază o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Şi Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis sancţiuni după meciul din 18 aprilie: CSA Steaua a primit o penalitate sportivă de 33.750 lei, iar Dinamo o penalitate sportivă de asemenea de 33.750 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati