100 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor fi sprijiniți de Primărie ca să învețe mai bine

100 de copii din familii vulnerabile din Sectorul 2 vor fi sprijiniți să învețe mai bine, printr-un proiect al Primăriei cu Organizația Salvați Copiii, a anunțat primarul Radu Mihaiu. Este vorba despre 100 de elevi care învață la Școala nr. 145, instituția cu cel mai ridicat grad de risc educațional.

”Mă bucur să pot anunța că am semnat cu Organizația Salvați Copiii un contract prin care 100 de copii din familii vulnerabile care învață la Școala nr. 145 vor fi sprijiniți să aibă educația pe care o merită.

Școala nr. 145 are, din păcate, cel mai ridicat grad de risc educațional din Sectorul 2. Implicarea Salvați Copiii și a Primăriei Sector 2 le va da copiilor o șansă la un viitor mai bun.”, a scris Mihaiu pe pagina de Facebook.

Concret, Salvați Copiii va derula un program de educație remedială pentru reducerea decalajelor educaționale. La acesta se adaugă și activități extra-școlare, asistență logopedică, consiliere psihologică pentru copii și părinți.

Copiii vor fi recomandați de școală și de serviciul de asistență socială Baicului și vor primi o masă caldă în zilele de școală și rechizitele de care au nevoie, mai spune primarul de sector.

”100 de copii din Sectorul 2 vor avea mai multe șanse la o educație pentru viață. E un motiv de speranță.”, a conchis edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati