Parteneriat pentru învățământ dual integrat București-Ilfov. Rădulescu (CJ Ilfov): Vrem să construim un campus integrat

Consiliul Judetean Ilfov a aprobat încheierea unui acord de parteneriat pentru implementarea proiectului ”Campus dual Politehnica București”, a anunțat vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu.

  • ”Ne alăturăm unui număr de 13 parteneri, printre care Universitatea Politehnica București, Primăria Sectorului 6 și Primăria Ciorogârla, companiile Transelectrica și Transgaz, alte unități de învățământ din București și Ilfov și alți operatori economici”, arată sursa citată.

Potrivit sursei citate, se va susține formarea profesională în sistem dual a elevilor și studenților. Consorțiul va depune o cerere de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 𝟮𝟭 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, pentru construirea unui campus integrat.

Colaborare CJ Ilfov – Universitatea Politehnica Bucureşti pentru un consorţiu de învăţământ dual

Noua platformă educațională va contribui la dezvoltarea învățământului profesional prin creșterea numărului de domenii și calificări, precum și a numărului de absolvenți.

Potrivit vicepreședintelui CJ Ilfov, la Liceul Tehnologic ”Pamfil Șeicaru” din #𝗖𝗶𝗼𝗿𝗼𝗴𝗮̂𝗿𝗹𝗮 urmează să fie dotat un laborator și vor fi asigurate bursele pentru elevi.

”Vrem să le asigurăm tinerilor înscriși la învățământul dual un parcurs educațional optim, astfel încât să-și poată continua pregătirea și când ajung în etapa învățământului superior. Este un pas important atât pentru generația tânără din Ilfov, cât și pentru mediul economic ilfovean, care va avea acces astfel la forță de muncă profesionistă”. conchide sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati