„112, ce urgență aveți?” Bărbat salvat de un operator 112 în București. Cum a reușit Lidia să-l convingă să nu se sinucidă

0
483
Foto: Poliția Capitalei

Viața unui bărbat a fost salvată de către un dispecer din cadrul Serviciului de urgență 112. Bărbatul voia să se sinucidă și a sunat la 112 pentru a-și anunța decizia. Întregul eveniment a fost relatat pe pagina de Facebook a Poliției Capitalei.

„112, numărul unic pentru situații de urgență. Numărul la care colegii noștri de la Dispecerat răspund non-stop. Aici, niciun apel nu seamănă cu altul. La capătul firului se află o persoană care are nevoie urgentă de ajutor. Fie un părinte care nu știe cum să-și ajute copilul, fie, pur și simplu un cetățean a cărui viață atârnă de un fir de ață.

Un astfel de apel a preluat duminică o colegă. Un domn, îngenunchiat de viață decide să părăsească această lume. Înainte de a face asta, însă, a sunat la 112 să-și anunțe intenția, iar apoi a închis!

Lidia, colega noastră de la Dispeceratul Poliției Capitalei l-a sunat înapoi. Din fericire bărbatul a răspuns la telefon. Nu a vrut, însă, să ofere nicio informație în plus!

Fără date, fără istoric, nici măcar cu un nume, colega noastră, Lidia, a preluat cazul. Practic, din acel moment, viața bărbatului a fost pusă în mâinile colegei noastre. O răspundere enormă. Un pas greșit, un cuvânt, orice făcea din acel moment colega noastră putea să facă diferența între viață și moarte.

Cu o răbdare de fier, cu calm și mai presus de orice, cu empatie, așa a reușit colega noastră să-l salveze pe bărbat.

38 de minute a durat apelul la 112. Timp de 38 de minute, colega noastră a reușit să rezoneze cu bărbatul de la capătul firului, l-a ținut aproape, l-a înțeles și i-a câștigat încrederea. Cumva, la capătul firului de telefon, bărbatul, greu încercat de viață, avea să găsească înțelegerea de care avea atâta nevoie.

„- Dumnezeu lucrează prin oameni!”

Asta i-a spus colega noastră bărbatului. Și așa este. De data aceasta, Dumnezeu, cu o mână invizibilă, l-a îndrumat să sune la 112, înainte de a recurge la gestul fatal. Iar acolo, la capătul firului a răspuns …. salvarea sa.

Cu blândețe și o siguranță de nedescris, colega noastră a reușit să afle unde este bărbatul. Cu întrebări simple, cu grijă, din aproape în aproape, cu întrebări cheie și mai presus de orice cu iubire, iubire față de oameni și față de meseria nobilă pe care și-a ales-o, Lidia a aflat unde se află omul nostru și a transmis informațiile colegilor aflați în teren.

Și i-a promis ceva. I-a promis că polițiștii care vor ajunge la el îl vor ajuta. Îl vor ajuta să ajungă acasă, tocmai la Cluj.

Și așa a fost. Colegii noștri au ajuns la el și l-au dus la Gara de Nord. Acolo, i-au cumpărat un bilet și l-au urcat în trenul care avea să-l ducă… acasă.

Munca noastră nu-i ușoară, dar fericirea care reiese din salvarea fiecărei vieți ne umple sufletele de bucurie. Nimic nu se compară cu salvarea unui om.

Azi, îi mulțumim colegei noastre Lidia pentru profesionalismul de care a dat dovadă” a transmis Poliția Capitalei pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.