14 persoane fără adăpost, identificate în noaptea de luni spre marți de DGASPC Sector 2. Doar doi au vrut să fie duși la adăpost

14 persoane fără adăpost au fost identificate în noaptea de luni spre marți pe străzi de cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 şi de Politia Locala.

Deşi s-au depus eforturi pentru a le convinge să accepte ajutor şi găzduire, doar două persoane au fost de acord să fie transportate la Adăpostul de Noapte pentru Persoanele Adulte 

În fiecare seară, începând cu data de 10 ianuarie, de când s-au înregistrat temperaturi negative, echipele DGASPC Sector 2 şi Poliţiei Locale Sector 2 au organizat deplasări pe toată raza sectorului. Au fost însoţiţi de asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, voluntari și șoferi, şi au intervenit pentru a ajuta persoanele fără adăpost care au ales să trăiască în stradă.

Campania de protecţie socială a oamenilor străzii beneficiază şi de sprijinul organizaţiilor caritabile Armata Salvării România şi Crucea Alb Galbenă, care pun la dispoziție pături şi îmbrăcăminte adecvată gerului de afară, ceai, supe, pahare şi castroane de unică folosință etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati