142 de localităţi salvate de o reparație cauzată de condițiile meteo

0
226
Foto: Facebook / Meteoplus

Echipele de intervenţie ale Reţele Electrice Dobrogea, ale contractorilor companiei şi personalul suplimentar mobilizat de la regiunile Muntenia şi Banat au reconectat la reţea circa 75% dintre clienţii a căror alimentare cu energie electrică a fost perturbată de condiţiile meteorologice severe – Cod roşu de vânt cu viteze de peste 100 km/h, însoţit de căderi masive de zăpadă.

Potrivit unui comunicat al companiei, la ora 20:00, echipele lucrau pentru remedierea unor defecte în reţele care deservesc circa 76.000 clienţi din 142 de localităţi, din care 60 în judeţul Constanţa, 40 în Tulcea, 29 în Călăraşi şi 13 în Ialomiţa.

„Lucrările se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă, cu accesul dificil în multe zone din cauza zăpezii şi noroiului. Distanţele lungi prin zone cu acces greu până la elementele de reţea afectate, precum şi drumurile cu circulaţie îngreunată de troiene de zăpadă au provocat prelungirea duratelor de reparaţii. Tehnicienii au instalat opt grupuri electrogene de mare capacitate pentru alimentarea de pompe de apă şi puţuri în judeţul Constanţa şi alte cinci pentru alimentarea clienţilor din localităţile Negru Vodă, Ovidiu şi Medgidia (judeţul Constanţa) şi Feteşti (judeţul Ialomiţa, două grupuri)”, se spune în comunicat.

De asemenea, compania a asigurat alimentarea cu combustibil a acestor instalaţii, în cursul dimineţii de marţi.

Grupurile electrogene – aparţinând Reţele Electrice Dobrogea, contractorilor societăţii şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) – pot fi montate acolo unde situaţia reţelei permite acest lucru în condiţii de siguranţă.

„Continuăm să colaborăm cu autorităţile centrale şi locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toţi clienţii afectaţi. După remedierea incidentelor din reţelele de medie tensiune, intervenţiile vor continua pentru a repara avariile din reţelele de joasă tensiune, în interiorul localităţilor”, precizează compania.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.