15 mai – începe a doua acțiune de dezinsecție terestră în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari”

A doua acțiune terestră pentru combaterea țânțarilor adulți din cadrul campaniei ”Ilfov fără țânțari” se desfășoară în perioada 15-23 mai 2023.

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează în perioada 15 – 23 mai 2023 a doua acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe întreg arealul județului Ilfov, seara, începând cu ora 22:00, în interiorul localităților, pe aliniamentele drumurilor județene, gropi de gunoi și spații verzi de utilitate publică.

Localitățile programate pentru începerea activităților în data de 15 mai 2023 sunt următoarele:

Balotești, Ciolpani, Corbeanca, Dascălu, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Nuci, Otopeni, Periș, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari.

Produsul folosit este STING, insecticid care acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/haProdusul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Conform protocolului ”Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati