1,5 tone de articole pirotehnice profesioniste, vândute oamenilor de rând, au fost confiscate în București

Circa 1.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate, luni dimineață, în urma unei percheziții făcute în București. Acestea erau pentru uz profesional, însă erau oferite ilegal spre comercializare către publicul larg, arată anchetatorii, scrie Digi24.

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul S.I.A.S. – Serviciul Pirotehnic și al S.A.S. din cadrul Poliției Capitalei, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și „introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”.

„În urma percheziției domiciliare efectuate, au rezultat indicii că persoana în cauză ar fi deţinut și depozitat ilegal, la domiciliul din București, articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4, P1 și T1 pe care le-ar fi oferit ilegal spre comercializare către publicul larg. Menționăm că aceste categorii de articole pirotehnice nu sunt destinate comercializării către publicul larg (categoriile F2, F3 și F4), fiind destinate uzului exclusiv al pirotehniștilor autorizați sau folosirii în scopuri tehnice (categoriile P1 și T1)”, spun polițiștii.

Circa 1.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate. Cercetările continuă pentru aflarea întregii activități infracționale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati