150 de persoane vârstnice din Sectorul 1, sprijinite prin programul „Brățara Vieții”

Un număr de 150 de persoane vârstnice din Sectorul 1 sunt sprijinite prin sistemul de asistenţă medicală ”Brăţara Vieţii”, implementat de autoritatea locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate.

Conform unui comunicat al USR Bucureşti, persoanele care beneficiază de acest program au montată la mână o brăţară cu un buton de panică, purtată 24 de ore din 24.

Când pacientul se simte rău şi are nevoie de asistenţă medicală, apasă butonul roşu al brăţării, iar telefonul asociat acesteia apelează Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman.

La primirea alertei, specialiştii evaluează gravitatea cazului şi declanşează procedurile pentru acordarea asistenţei medicale de către medicii Complexului Caraiman. Opt ambulanţe şi cinci medici se ocupă de acest program.

Programul este gratuit pentru pensionarii şi salariaţii din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 de lei, pentru şomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, cetăţeni cu handicap sau instituţionalizaţi în centrele rezidenţiale ale DGASPC Sector 1, precum şi în cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati