Primăria Sectorului 3 finanțează din fonduri nerambursabile de la bugetul local proiectul „Tați care iubesc”, dezvoltat de Asociația Părinților Isteți. În cadrul proiectului, sâmbătă, 19 octombrie, va avea loc între orele 9.00-14.00, la Sala Gloria, conferința gratuită „Tați care iubesc”.
Conferința răspunde nevoii de informare, conectare și apartenență la o comunitate a taților implicați din ce în ce mai mult în creșterea și educația copiilor. Evenimentul se adresează acelor tați care vor să fie autentici și empatici fără să își piardă din puterea masculină, vor să comunice și să facă schimb de păreri cu alți bărbați asemenea lor, în asumarea responsabilității de părinte.
Speakeri cu rolul de tați inspiraționali
Pe scena „Tați care iubesc” vor lua cuvântul nume cunoscute din psihologie, antreprenoriat și media, pentru a împărtăși din provocările lor de tați, dar și din soluțiile experimentate cu succes. Conferința este moderată de Constantin-Felix Tătaru, alături de Marius Constantinescu, realizator Itsy Bitsy. Acestora li se vor alătura invitați precum psihoterapeutul Ion Bucur, Bogdan Ion – doctor în psihologie, cunoscutul sportiv Narcis Răducan, antreprenorul de fapte bune Robert Diaconeasa (DaddyCool), dr. drd. psih. Costin Dămășaru- fondator și director general Veruvis, Tiberiu Dănețiu, antreprenorul Cristian China-Birta, psihoterapeutul Matei Stănculescu și alți bărbați inspiraționali.
Accesul la conferință este gratuit, pe baza înscrierii nominale, în limita locurilor disponibile.
Nevoia de a înființa comunitatea „Tați care iubesc”
Pentru a răspunde nevoilor taților, Asociația Părinților Isteți lansează comunitatea „Tați care iubesc”. Acesta este un demers menit să construiască o comunitate de tați cu preocupări similare, care vor să învețe să iubească conștient și sănătos.
În noua comunitate, tații au ocazia să cunoască specialiști din diverse domenii, care le vor răspunde la întrebări, vor cunoaște tați asemenea lor și vor adera la o comunitate a taților cu interese similar. Cel mai important aspect este că vor descoperi că nu sunt singuri și că există soluții, pe care le pot afla dacă intră în comunitate și se deschid pentru a primi informații. Se vor putea întoarce apoi în familiile lor și în grupul lor de prieteni mai încrezători în sine, mai conștienți și mai asumați.