2.450 de participanţi la simularea examenului de admitere a Universităţii „Carol Davila” din Bucureşti

Cea de-a XI-a ediţie a Simulării Examenului de Admitere, desfăşurată pe data de 16 mai, a adunat un total de 2.450 de participanţi.

Organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), evenimentul a avut ca scop principal asigurarea unui context adaptat normelor actuale, care să permită testarea şi consolidarea cunoştinţelor şi a abilităţilor de încadrare în timp ale elevilor înscrişi. Peste 250 de voluntari au participat activ, alături de echipa de organizare, la supravegherea şi îndrumarea participanţilor, sprijinind procesul de digitalizare al întregului eveniment.

Interesul pentru profesia de medic rămâne unul crescut

Contextul epidemiologic de anul acesta a condus la o evoluţie a tradiţionalei Simulări, care, în timp, a devenit un eveniment cu adevărat emblematic, atât pentru comunitatea de studenţi, cât şi pentru cea a elevilor care acced la o carieră medicală. Organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor o platformă special concepută pentru a întruni cât mai multe dintre caracteristicile Examenului de Admitere, susţinând procesul academic al acestora şi felicitând eforturile depuse pentru a se menţine motivaţi.

„Chiar dacă iniţial, pentru acest preambul al examenului de admitere la medicină s-au înscris peste 2.800 de participanţi, cei 2.450 de liceeni rămaşi în cursa testării cunoştinţelor în vederea accederii în Universitatea noastră, ne arată că, interesul pentru această profesie nobilă rămâne unul crescut, chiar şi în contextual crizei actuale generate de pandemia COVID 19. Ţin să-i felicit pentru această reuşită atât pe participanţi, cât şi pe organizatorii din SSMB care iată, au putut înregistra cu succes o nouă ediţie a acestui eveniment , oferindu-le liceenilor mai mult decât o testare a cunoştinţelor, prin completarea simulării on-line cu o serie inedită de surprize” a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Prof.Dr. Viorel Jinga.

Pe parcursul Simulării, elevii înscrişi au avut acces la un cont individual creat pe platforma online, dedicată evenimentului, putând selecta proba opţională. Formatul subiectelor a fost conservat, respectând tipul întrebărilor, numărul şi modul de rezolvare al acestora după modelul subiectelor de la admitere. Subiectele puse la dispoziţie au fost realizate de cadre didactice din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ,, Carol Davila”, respectând autenticitatea evenimentului. Elevii au avut posibilitatea de a reveni asupra întrebărilor, dar şi de a aborda subiectele în ordinea dorită, contribuind la autenticitatea examenului.

La finalul examenului, participanţii s-au putut bucura de activităţi interactive precum Turul Virtual al Facultăţii şi Târgul de activităţi extracuriculare. În cadrul lor, studenţii medicinişti au împărtăşit o parte din experienţa lor şi au răspuns tuturor curiozităţilor pe care elevii le-au avut. Pe lângă aceste interacţiuni, la finalul Simulării participanţii s-au putut bucura de o serie de premii transmise prin mediul online care vor contribui la parcursul lor academic.

Printre acestea se numără un Ghid complet al Bobocului care să le faciliteze acomodarea în noul cadru universitar, un abonament pe platforma Biomap pentru a avea acces la materiale suplimentare destinate pregătirii pentru admitere, dar şi un abonament pe site-ul Liceunet.ro contribuind la reuşita elevilor în cadrul examenului de bacalaureat.

La toate acestea se adaugă o serie de vouchere de reducere din partea Books Express şi HelpNet. În plus, 11 dintre participanţi aleşi aleator, s-au bucurat de ultima ediţie a atlasului Netter şi o serie de obiecte esenţiale pentru un student medicinist.

„Cea de-a XI-a Simulare a Examenului de Admitere s-a transformat dintr-o provocare, într-un adevărat concept. Odată cu apariţia contextului epidemiologic actual, am înţeles că elevii vor avea nevoie de un sprijin şi că este de datoria noastră să le susţinem eforturile în ceea ce priveşte parcursul lor academic. De aceea, ne-am direcţionat toate eforturile spre a aduce Simularea online la o formă care să păstreze esenţa şi detaliile vitale ale proiectului, întrunind o bună parte dintre nevoile elevilor şi aducând mai aproape de ei viaţa studenţilor medicinişti. Am mizat în permanenţă pe transparenţă, corectitudine şi iată că, împreună am reuşit, sperăm noi, să dăm naştere unei Simulări aparte” a subliniat Marina Leontescu, coordonator al evenimentului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati