2.500 de școli funcționează în scenariul roșu. Aproape 400 au avut cazuri de COVID

Alte 99 de unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu în ultimele 24 de ore, 25 dintre ele după înregistrarea mai multor cazuri e infectare, potrivit datelor transmise, vineri, de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Potrivit datelor transmise de MEC, vineri, 10.254 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor.
4.902 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (galben) şi 2.500 de unităţi în Scenariul 3 (roşu).

”Menţionăm că dintre cele 2.500 de unităţi aflate în această situaţie, 393 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.107 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

În baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020, “la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile”.

”În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”.

Joi, erau în scenariul roşu 2.401 şcoli.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati