2.700 de căsătorii civile au fost programate online la Primăria Sectorului 3 în anul 2020

1
105

Primăria Sectorului 3 a înregistrat, în anul 2020, 2700 de căsătorii prin sistemul de programare online a căsătoriei civile.

Primăria a implementat în anul 2018 sistemul de programare online a căsătoriei civile, pe site-ul www.primarie3.ro. Programările online se fac începând cu data de întâi a lunii anterioare celei în care urmează să se încheie căsătoria și se pot face doar între cetățenii români, dacă unul dintre soți are domiciliul/reședința în Sectorul 3.

Pentru a face rezervare, tinerii completează data și ora la care doresc să aibă loc cununia civilă și vor specifica un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru confirmare. Formularul electronic solicită completarea numelui, adresei și a CNP -ului fiecăruia dintre soți. După rezervare tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată cu confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la Serviciul de Stare Civilă (bd. Mircea Vodă nr. 5) pentru depunerea actelor.

Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerința legală ca ambii soți să se prezinte în termenul legal pentru a completa declarația de căsătorie și a depune actele necesare.

Prin procedura de programare online solicitantul este de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679.

Programarea căsătoriilor online face parte din  strategia de digitalizare și transparentizare a activității derulată de Primăria Sectorului 3 cu scopul eficientizării relației dintre autoritate și cetățean.

1 COMENTARIU

  1. „Pentru a face rezervare, tinerii completează”…
    Totuși, nu doar tinerii se căsătoresc. Sunt și persoane peste 35 de ani care se căsătoresc în Sectorul 3!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.