20.000 de imobile din cele 6 sectoare și din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic

Primarul General, Nicușor Dan, a avut marți, la sediul ARCUB, o întâlnire de lucru care a vizat continuarea discuțiilor tehnice pe marginea recentelor modificări legislative privind reducerea riscului seismic al clădirilor.

“20.000 de imobile din cele 6 sectoare ale Capitalei și din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic. Ulterior acestui proces, se va stabili câte dintre aceste clădiri au nevoie de expertiză și mai apoi de consolidare.  

 Harta acestor clădiri este deja gata, la mai puțin de trei luni de când ne-am propus să demarăm acest proces. 

 Am discutat astăzi cu reprezentanții primăriilor de sector despre împărțirea sarcinilor în acest domeniu având în vedere obligațiile impuse de Legea 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor. 

 Propunerea noastră este ca Primăria Capitalei să consolideze clădirile care sunt în zonele protejate, zonele istorice ale Bucureştiului, iar primăriile de sector să reabiliteze imobilele care sunt în afara acestor zone.

 Aşteptăm un răspuns de la aceștia, până la jumătatea lunii iunie, iar dacă răspunsurile vor fi pozitive, vom propune Consiliului General o hotărâre de Consiliu prin care să împărţim aceste sarcini.

 Mulțumesc AMCCRS și ADIZMB pentru organizarea acestor întâlniri de lucru”, a spus primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati