20% dintre asociațiile de proprietari din București cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii

În mii de locuințe din București, caloriferele sunt mai mult reci. De teama facturilor uriașe, 20 la sută dintre asociațiile de proprietari au cerut amânarea furnizării agentului termic pentru noiembrie. În paralel, 60.000 de apartamente din Sectorul 6 riscă să rămână și iarna aceasta fără căldură, pentru că electrocentrala de care depind a oprit alimentarea, scrie digi24.ro.

Cristian Ban, președinte al unei asociații de proprietari: „Avem 26 de grade. Asta e apa din termoficarea blocului. Acum umplem o găleată cu apă. Luăm temperatura, vedem dacă e diferență între ce ne arată contorul RADET și termometrul nostru. Iată, 20,4 grade Celsius”.

„Caloriferul este tot timpul rece, niciodată nu am fost mulțumiți. Ne învelim cu câte două paturi”, spune o femeie.

Pe site-ul Termoenergetica sunt 31 de pagini cu adrese la care apa caldă și căldura sunt sub parametri.

60.000 de apartamente din Sectorul 6 riscă să aibă calorifere reci și la iarnă. Din noaptea de miercuri spre joi, singurul CET privat din Capitală a oprit livrarea de agent termic.

Constantin Bucur, director al CET Vest Energo: „Nu am mai avut puterea să cumpărăm gazul, să plătim contractul și ni l-au oprit. Prețul gazului anul trecut pe timpul ăsta era undeva la 80 lei și acum e 600 lei. A venit Termoenergetica. Am acumulat o datorie și la ei în momentul de față de vreo 5 milioane de euro”.

Claudiu Crețu, director Termoenergetica: „Grivița și Energo sunt oprite. Este o foarte mare problemă, mai ales pentru sectorul 1 și dar nu putem să lăsăm jumătate din sectorul 6 în frig total. Vom încerca din energia termică din sistem să distribuim peste tot. Asta înseamnă că va fi mai puțin peste tot”.

20 la sută din asociațiile de proprietari au cerut amânarea furnizării căldurii pentru luna noiembrie. Tot din noiembrie începe compensarea facturilor la energia termică pentru consumatorii vulnerabili.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati