200 de operatori economici prezenți la Târgul de Crăciun consiliați de ANPC. Ce au anunțat

ANPC a consiliat, miercuri, 200 de operatori economici care sunt prezenţi la cel mai mare Târg de Crăciun din Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, a anunţat instituţia, scrie stirileprotv.ro.

“Atragem atenţia asupra faptului că sintagma ‘produs tradiţional’ poate fi utilizată în situaţia în care produsele sunt atestate ca şi produse tradiţionale, conform prevederilor legale. Totodată, operatorii economici trebuie să acorde atenţie sporită modului de transport, depozitare şi manipulare a produselor comercializate, astfel încât produsele să nu fie supuse unor diferenţe termice care ar putea conduce la alterarea acestora. În cazul produselor comercializate vrac, important este să fie menţionat preţul per cantitate respectiv 100 de grade produs, iar, dacă preţul este per bucată, bucăţile să aibă acelaşi gramaj”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Mihaela Irina Ionescu.

Potrivit autorităţii, iniţiativa de consiliere a operatorilor economici, derulată miercuri, se va extinde la toate târgurile de Crăciun din ţară, ulterior fiind programate acţiuni de control.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati