2000 de elevi de gimnaziu și 1500 de liceeni au aflat ce înseamnă riscurile și efectele consumului de droguri, în cadrul proiectului „EU DECID. NU DEPIND”

2000 de elevi de gimnaziu și 1500 de liceeni au aflat ce înseamnă riscurile și efectele consumului de droguri, în cadrul proiectului „EU DECID. NU DEPIND”. Acesta s-a derulat în perioada 1 octombrie – 10 noiembrie, în 22 școli gimnaziale și 11 licee bucureștene .

Proiectul a avut ca scop informarea, educarea și conștientizarea privind riscurile și efectele consumului de droguri în rândul copiilor de vârstă școlară din Municipiul București și prin prezentarea a două producții artistice, una cinematografică și una muzicală, concepute special.

Astfel, sub coordonarea echipei Asociației BENEVA și cu sprijinul profesorilor și diriginților din 22 școli gimnaziale și 11 licee bucureștene , au avut loc sesiuni de informare și vizionări online  ale filmului „EU DECID. NU DEPIND” – gimnaziu – și ale unui video clip muzical – liceu – special conceput de trupa Dl. Goe, cea care semnează și muzica folosită pentru toate produsele artistice ale acestui proiect. De asemenea acestora li s-au prezentat pagina de facebook și canalul youtube dedicat unde pot urmări serialul „MIT vs. Adevăr”.

Filmul s-a bucurat de participarea extraordinară a actorilor Lari Giorgescu, Ioan Badeliță, Ana Dumitrașcu  și Dani Ionescu, actori care s-au alăturat proiectului și mai tinerilor  Mara Zlataru, Alexandru-Nicolae Mihai și Ștefan-Cristian Ceaușu actori aspiranți.

Limbajul artistic este cel mai ușor înțeles de către copii. Prin intermediul muzicii și filmului, mesaje adesea greu de transmis, cu un conținut și un impact negativ, precum sunt riscurile și efectele consumului de droguri, sunt percepute și asimilate cu o lejeritate impresionantă.  Arta emoționează și vindecă totodată. Ne bucurăm nespus că adolescenții și copiii implicați în proiect au primit totul atât de bine. În cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri ce au urmat vizionărilor, am fost copleșiți de întrebări  și ne-au suprins opiniile și argumentele lor mature,  spune Iulian Văcărean, Președintele Asociației BENEVA, și coordonatorul proiectului  „EU DECID. NU DEPIND”

Aici poate fi vizionat serialul și trailerul filmului.

De asemenea, pentru că adolescenții reacționează cel mai bine la muzică, pentru liceeni, trupa DL GOE a compus un cântec ce poartă mesajul proiectului.

 

A decide este verbul care ar trebui să ne călăuzească. Este simplu să decizi că trebuie să-ți urmezi visul. Trebuie doar să fi atent în jurul tău, să te informezi, să cauți, să înțelegi și să analizezi, să îți alegi prietenii pe măsura ta. Suntem la vârsta întrebărilor și a căutărilor. Învățăm mult. Simțim mult presiunea societății. Anxietatea ne vizitează adesea și încercăm să evadăm pe drumuri înselătoare. Dar nu trebuie să uităm că există multe alte lucruri frumoase pe care le putem face în timpul liber: să citim, să ne uităm la filme, să face sport. Cel mai important este să decizi, nu să depinzi, spune Mara Zlătărău, 14 ani, actriță în filmul „EU DECID. NU DEPIND”, dar, mai ales, adolescentă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati