21 de ambasade de la București, poziţie fermă privind violența împotriva femeilor

21 de ambasade și reprezentanțe străine la București au semnat o declarație comună prin care condamnă violența împotriva femeilor. ”Fiecare stat are o responsabilitate fundamentală ce ține de drepturile omului să ofere protecție împotriva acestui tip de violență”, se arată în documentul citat.

  • Astfel, cele 21 de ambasade cer autorităților ”să formuleze și să implementeze politici și strategii specifice pentru a proteja și ajuta supraviețuitoarele violenței de gen”.

Declarația integrală:

Violența împotriva femeilor și fetelor există în toate țările și la toate nivelurile societății. Fiecare stat are o responsabilitate fundamentală ce ține de drepturile omului să ofere protecție împotriva acestui tip de violență. Aceasta nu reprezintă o chestiune privată.

În preajma Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor ce are loc pe data de 25 Noiembrie, în lumea întreagă se desfășoară numeroase inițiative pentru conștientizarea acestei probleme existente la nivel global.

În România se depun eforturi semnificative de către Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor (VIF), care cuprinde 25 de organizații ale societății civile implicate în promovarea drepturilor femeilor, protecția supraviețuitoarelor violenței de gen și combaterea discriminării pe criterii de gen.

VIF își va concentra eforturile de ridicare a gradului de conștientizare asupra unei campanii online – #togetherforwomenssafety – în perioada premergătoare Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor de pe 25 Noiembrie.

Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice cere statelor semnatare să implementeze politici comprehensive și coordonate împotriva acestui tip de violență. Drepturile supraviețuitoarelor trebuie să se regăsească în centrul tuturor măsurilor. Activitatea societății civile trebuie să fie încurajată și susținută.

Ne alăturăm Rețelei VIF în condamnarea fermă a tuturor formelor de violență împotriva fetelor și femeilor. Actuala pandemie de COVID-19 face această cauză și mai importantă. Este foarte important ca autoritățile să formuleze și să implementeze politici și strategii specifice pentru a proteja și ajuta supraviețuitoarele violenței de gen.

Această declarație comună este semnată de următoarele ambasade si reprezentanțe ale instituțiilor internaționale:

Austria @AustriainRO

Belgia @BEEmbassyBucharest

Canada @CanadaRomania

Croația @CROinRO

Republica Cehă @AmbasadaCehiei

Danemarca @RoyalDanishEmbassyinRomania

Reprezentanța Comisiei Europene în România @comisia.europeana.in.romania

Finlanda @FinnishEmbassyBucharest

Franța @France.Romania

Germania @AmbasadaGermaniei

Irlanda @IrishEmbassyBucharest

Israel @IsraelinRomania

Italia @ItalyinRomania

Regatul Țărilor de Jos @EmbassyoftheNetherlandsinRomania

Norvegia @NorwegianEmbassyInBucharest

Slovenia @SLOimROU

Spania @embspana.bucarest

Suedia @SwedishEmbassyinBucharest

Elveția @SwissEmbassyBucharest

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord @BritishEmbassyBucharest

Statele Unite ale Americii @bucharest.usembassy

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati