28 de incidente în legătură cu procesul electoral semnalate până la ora 14,00, în Bucureşti

Poliţiştii bucureşteni au înregistrat, duminică, până la ora 14,00, 28 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre care trei nu s-au confirmat, iar nouă sunt în curs de verificare.

„În perioada de referinţă, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 8.280 de lei şi au fost întocmite dosare penale pentru cinci posibile infracţiuni”, informează DGPMB.

În ceea ce priveşte misiunile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, până la ora 15,00, nu au fost înregistrate situaţii de urgenţă în încăperile unde se exercită dreptul de vot.

De asemenea, echipajele SMURD au acţionat pentru acordarea primului ajutor în cazul a şapte persoane, în proximitatea sau în curtea instituţiilor unde au fost amenajate secţii de votare, pentru diverse probleme medicale constatate (probleme respiratorii, lipotimie, simptome specifice stării de leşin).

„Peste 2.800 de angajaţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, dintre care peste 1.700 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, peste 1.030 de jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu 110 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acţionează pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 9 iunie”, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati