3.000 de mașini vechi din Sectorul 3 pot intra în Programul „Rabla Local”

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a aprobat pentru Sectorul 3 o finanţare de 7,2 milioane de lei, echivalentul a 3.000 de autoturisme uzate care îndeplinesc condiţiile de casare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3, prin programul ‘Rabla local’ se vor putea casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare 3.000 de lei. Această sumă este compusă din finanţarea AFM de 2.400 de lei şi finanţarea de 600 de lei susţinută de la bugetul local.

Solicitanţii trebuie să aştepte anunţul de deschidere din partea AFM şi ulterior se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie exclusiv de AFM.

Solicitanţii trebuie să urmeze mai mulţi paşi: să consulte site-ul AFM, al Ministerului Mediului şi pe cel al Primăriei Sectorului 3 pentru a afla când se lansează/deschide platforma AFM pentru înscrierea cetăţenilor în program; să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro, la secţiunea ‘Programe de finanţare’. Documentele justificative vor fi prezentate Primăriei Sectorului 3, ulterior înscrierii.

După lansarea platformei şi înscrierea persoanelor fizice în program, lista cu persoanele înscrise va fi transmisă fiecărei primării.

Solicitanţii vor prezenta primăriei documentele justificative de eligibilitate şi se va încheia un contract de finanţare între instituţie şi cetăţean, urmează predarea autoturismului la un centru de preluare, după care se radiază autoturismul din circulaţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati