3.300 de animale fără pedigree, sterilizate gratuit în București. Cât mai continuă campania?

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) anunță că a sterilizat până în prezent, în cadrul campaniei „Sterilizarea nu te costă nimic”, aproximativ 3.300 de animale fără pedigree, cu deținător, dintre care aproximativ 2.500 de pisici, de pe raza municipiului București.

“În total, 5.000 de pisici și 5.000 de câini fără pedigree, cu deținător, pot fi sterilizați gratuit în cadrul programului ASPA, ce se derulează în perioada 22 mai – 31 decembrie 2019. Sterilizarile se realizează în cele 28 de cabinete veterinare partenere care acoperă toate sectoarele”, anunță ASPA prin intermediul unui comunicat, scrie Ziare.com.

Lista cabinetelor veterinare partenere poate fi consultata AICI.

Condiții de participare

Pentru a participa la acest program, proprietarul animalului trebuie să aibă buletin de București. De asemenea, animalele trebuie să aibă carnet de sănătate. În cazul în care nu au, li se poate face carnet, contra cost, la cabinetele veterinare.

Pentru a beneficia de campanie, câinii (nu și pisicile) trebuie să fie microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) . Daca nu sunt, pot fi microcipați, contra cost, la cabinete.

Fiecare proprietar poate beneficia de sterilizarea gratuită a unui număr de cel mult trei animale, fie câini, fie pisici, în limita plafonului disponibil.

„Reamintim că sterilizarea este singura soluție pentru prevenirea abandonului, generat de iresponsabilitatea proprietarilor de animale și de înmulțirea necontrolată a acestora. De multe ori, puii sunt abandonați pe domeniul public sau sunt cedați centrelor ASPA. Cifrele oficiale arată că anul trecut, în centrul de adopții ASPA Bragadiru, din 995 de câini intrați în centru, 230 au fost cedatți de proprietar, adica 23%, multi fiind pui. Sterilizarea este recomandată pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă a animalului de companie pentru că reduce riscul tumorilor și infecțiilor interne. Totodată, sterilizarea reprezintă o obligație legală în cazul câinilor fără pedigree. Amenzile prevazute pentru nerespectarea legii pornesc de la 5.000 de lei și ajung până la 10.000 de lei”, mentioneaza ASPA.

Pe 26 februarie, Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect care prevede sterilizarea gratuită a cel mult 5.000 de câini si 5.000 de pisici fara pedigree care aparțin bucureștenilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati