30 Aprilie 1945, Faust, Lili Marleen….

Mai mult exaltat decât lucid, își dorea să pară viril dar era de fapt…. fragil. Deși se credea puternic nu știa (nu putea) să-și trateze demonii și să-și „dreseze diavolul”.

Lipsit de creativitate, psihicul instabil îi producea fantasme și utopii pe care El le percepea ca fiind…. Spiritualitate!

  • Se cosidera un maestru al dialogului, dar de fapt expunerile Lui isterice erau un act terapeutic iar transfigurarea Sa în timpul monologului o lua de fapt…. Trăire.

Suicidul era ales „profilactic” indiferent de deznodământ, El văzând în această „datorie” o…. Convenție Contractuală.

Însingurat, solitar, reticent, suspicios avea încredere numai în menajera bavareză (adevăratul Lui…. psiholog) și Doctorul Lui personal, calificat în…. deviaționism și specializat în…. boli venerice, obscen și depravat responsabil să limiteze voyeurismul erotic al șubredului libidinos satir și să satisfacă, mai ales psihic, în mod pervers tendințele dezinhibatei capricioase și mult prea relaxatei (timpurile însă o contraziceau) Logodnice, pe care toți Germanii și-o închipuiau ca fiind „flacăra felinarului” cu grad de…. Caporal din poemul ( devenit „halucinogen” pentru armata germană), al lui Hans Leip.

Exasperată de indiferența și lipsa de „vigoare” a Alesului, Ea, robusta, dinamica, extravaganta fiică de dulgher, care a încercat diferite (frivole) ocupații sfârșind în a poza obscen în Atelierul Foto al unui simpatizant nazist, care anticipând potențialul „modelului” o prezintă „victimei” în schimbul exclusivității imaginii „îndragostitului” de ocazie. Constrâns și escrocat din cauza „neamestecului” fizic, masochistul șantajabil tolerează escapadele atletei olimpice cu soțul surorii sale, cumnatul din greșeală Hermann Fegelein (carierist, burlesc, escortă, dezertor) care a sfârșit grotesc în lacrimi, sânge și propria-i urină, evaluat sumar de un…. pluton de execuție, cu acceptul Unchiului (de când îl aștepta Amoralul….) deși se afirmă că relația lor îl stimula pe…. Pygmalion.

  • Ea, definiția hedonismului, ignora cu desăvârșire mesajele și informațiile privind ororile războiului considerându-le exagerări, falsuri, și-a asumat relația cu Faust și parteneriatul cu păcatul și a acceptat (cu o „interpretare” sfidătoare și teatrală) sfârșitul violent în ideea că viciul și patimile …. o vor Mântui.
  • El, agresiv, intimidant, obsesiv, brutal, s-a erodat rapid, într-un timp foarte scurt, din cauza deziluziilor militare, devenit dezarticulat, nesigur, ezitant, confuz…. Terminat. Numele Lui nu trebuie amintit dar nici uitat pentru că e o insultă la adresa trecutului istoric, iar faptele Lui criminale, niciodată omise.

Suprimarea voluntară a celor doi, a pus capăt definitiv efemerului, inutilului, odiosului, extremistului celui de-al Treilea Reich și sfârșitul dominatorului, exterminatorului, barbarului, nimicitorului și pagubosului celui de-al Doilea Război Mondial.

El si Ea, după 14 ani de concubinaj au încheiat cu 40 de ore înainte de autoeliminare, protocolul civil și schimbarea numelui Ei.
El despre:

1. Regele Mihai – Un țărănoi!
2. Mareșalul Ion Antonescu – Un sifilitic!

Ea, previzionăndu-și sfârșitul adresându-se secretarei particulare a Lui (Traudl Junge) în timp ce îi înmâna haina ei favorită, de blană : Te rog primește acest mantou de vizon și salută Bavaria, întotdeauna am iubit München- ul și oamenii bine îmbrăcați!

Ironie a sorții, bucolica Odă, spre deosebire de…. Ei ( melodie care a făcut-o celebră pe Îngerul Albastru (( cea care s-a despărțit de iubirea vieții ei, Jean Gabin, deoarece „fermierul de la La Pichoniere” era needucat, posac și nu accepta…. sexul deschis )) a ostașului german H. Leip rănit în lupta de la Mărășești și tratat de…. români) s-a eliberat, a rezistat și sigur v-a …. Dăinui….

Scris de Vali Savadosi

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati