30% dintre locurile de parcare din Sectorul 3 vor fi nenominale

Un procent de 30% dintre locurile de parcare din Sectorul 3 vor fi nenominale, a anunțat autoritatea locală.

Măsura este prevăzută de Regulamentul privind gestionarea locurilor din parcările de reşedinţă de pe raza Sectorului 3, iar în zilele următoare aceste locuri vor putea fi identificate pe harta electronică din sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS, a precizat Primăria Sectorului 3, joi, pe Facebook.

Pe site-ul Primăriei Sectorului 3 va fi publicat un anunţ care va conţine numărul locurilor de parcare libere, codurile de parcare şi arterele/străzile principale ce limitează perimetrul pe o rază de aproximativ 500 de metri, fiind grupate pe zone care vor fi delimitate de artere/străzi principale.

Pentru atribuirea acestor locuri nenominale pot depune solicitări toate persoanele fizice şi juridice care au domiciliul/reşedinţa/sediul social sau punctul de lucru în perimetrul din anunţul de atribuire sau cel mult în limita a 100 de metri faţă de acesta, solicitanţii încadrându-se astfel pentru oricare dintre locurile disponibile, fără nominalizarea unui anumit loc de parcare.

Cererile se vor depune doar în sistemul informatic de gestionare al parcărilor GIS de pe site-ul Primăriei Sectorului 3, www.primarie3.ro, la secţiunea Parcări, fiind însoţite de documentele prevăzute în regulamentul în vigoare.

După finalizarea perioadei de depunere a solicitărilor locurile vor fi atribuite direct în cazul în care numărul total de solicitări este mai mic sau egal cu numărul total de locuri de parcare libere sau prin licitaţie publică cu strigare, în cazul în care numărul total de cereri este mai mare. Situaţia centralizatoare va fi afişată pe site-ul Primăriei Sectorului 3, după finalizarea perioadei de depunere a solicitărilor, şi va conţine: numărul de locuri disponibile, la data afişării, numărul de cereri depuse, admise şi respinse şi modalitatea de atribuire.

Persoanele care vor obţine după finalizarea procedurii de atribuire autorizaţii pentru aceste locuri vor putea parca doar pe locurile marcate la sol şi evidenţiate în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 cu culoarea neagră, ocuparea locurilor făcându-se pe criteriul „primul venit, primul servit”.

Toate persoanele care au solicitări depuse în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 pentru oricare dintre locurile care vor fi evidenţiate în negru vor primi în zilele următoare pe adresele de e-mail furnizate o înştiinţare privind păstrarea cererii sau respingerea acesteia.

În situaţia în care cetăţenii doresc ca solicitarea lor să fie analizată în cadrul procedurii de atribuire de locuri de parcare nenominale sunt rugaţi să comunice autorităţii locale prin confirmarea e-mail-ului primit. În cazul netransmiterii unui răspuns, cererea va fi respinsă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati