34 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 10 judeţe pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi

Procurorii DIICOT Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară şi poliţişti de frontieră efectuează, luni, 34 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 10 judeţe pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, descinderile au loc în Capitală şi în judeţele Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea şi Galaţi.

„În cauză, s-a reţinut că, în anul 2021, a fost constituit, un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, în vederea obţinerii în mod facil a unor sume importante de bani, grup care a acţionat până în prezent. În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia au adăpostit şi transportat migranţi, care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka”, arată sursa citată.

Anchetatorii precizează că, pentru transportarea migranţilor, au fost utilizate autotrenuri, remorci şi autoutilitare, care erau proprietatea membrilor grupului infracţional organizat sau care erau utilizate de societăţi comerciale.

„Sub pretextul unor livrări de marfă având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, au fost efectuate mai multe transporturi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri. Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranţi”, arată DIICOT.

La sediul DIICOT Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 30 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Albă Iulia şi Piteşti şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea şi Arad şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Direcţia Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati