34 de școli din București vor avea cursurile suspendate, luni. Elevii vor sta acasă după alegeri

34 de școli din București vor avea cursurile suspendate, luni, în sălile de clasă în care sunt organizate secții de votare.

Informația a fost comunicată, vineri, de Elena Ștefan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ISMB, relatează Agerpres.

De asemenea, în 252 de unități de învățământ preuniversitar din Capitală, Consiliile de administrație au decis ca vineri și luni să se modifice durata orelor de curs și a pauzelor.

„În vederea amenajării secțiilor de votare de la nivelul celor 252 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul București, destinate alegerii membrilor din România ai Parlamentului European și alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale (…), Consiliile de administrație ale unităților de învățământ au decis, pentru zilele de 7, respectiv 10 iunie, modificarea duratei orei de curs și/sau a pauzei (…), iar în 34 de unități de învățământ, suspendarea cursurilor în ziua de luni, 10 iunie, în sălile de clasă în care sunt organizate secții de votare”, a detaliat oficialul ISMB.

Alegerile europarlamentare și locale au loc pe 9 iunie în aproximativ 19.000 de secții de vot din țară și 915 secții din străinătate.

Sunt așteptați la urne 18.978.908 cetățeni cu drept de vot, inclusiv cei care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor.

Ei vor trebui să-i selecteze prin vot uninominal pe primari, pe președinții de consilii locale și președinții de consilii județene. De asemenea, vor trebui selectați consilierii locali și județeni prin vot pentru lista de partid.

Sunt aproximativ 207.000 de candidați care se bat pentru de patru ori mai puține locuri în administrația locală.

De asemenea, pe 9 iunie sunt aleși și cei 33 de eurodeputați români.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati