42 de percheziții în București și trei județe. Acuzații de proxenetism, act sexual cu minori, furt, luare și dare de mită

0
151

Peste 40 de percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în Giurgiu, Brăila şi Argeş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt, luare de mită, instigare la abuz în serviciu, dare de mită. 

”În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în executare 42 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța, într-un dosar care vizează activitatea infracțională a unei grupări de criminalitate organizată. Cercetările sunt efectuate față de 51 de persoane bănuite.”, anunţă DIICOT.

Membrii grupării sunt bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, fără drept, deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată și spălarea banilor.

De asemenea, sunt bănuiți de implicarea în infracțiuni de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.

La activități, participă polițiști din cadrul Poliției Capitalei, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Institutului Național de Criminalistică – Poliția Română.

Acțiunea este sprijinită de jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei din cadrul I.G.J.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.