42 de persoane audiate într-un dosar de înșelăciune privind banii din pandemia COVID-19

0
313
Unsplash

Zeci de persoane din București sunt audiate, după ce au folosit acte false pentru a primi indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul pandemiei COVID-19.

Astăzi, 14 iunie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice  – Sector 1 pun în aplicare 42 de mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În fapt, în perioada 2020 – 2021, 42 de persoane, folosind documente falsificate, ar fi solicitat și primit din partea agențiilor de plăți si inspecție socială din București și județele Ilfov, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița și Prahova indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2,  în valoare de 4.500 de lei/lunar.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul total generat bugetului de stat este de 720.000 de lei.

Persoanele în cauză urmează să fie conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

”Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.