5 tone de mizerie și praf au fost strânse de la bordură, în prima miercuri, de pe Bd. Iuliu Maniu – VIDEO/FOTO

1
380
Foto: Primaria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a demarat curățenia de la bordură pe Bd. Iuliu Maniu, prima acțiune de acest fel din București.

  • Între orele 10,00 – 14,00 s-au adunat circa cinci tone de mizerie: gunoaie, frunze, dar şi maldăre de praf. S-a măturat mecanizat şi s-a spălat carosabilul.

Aproape 90% dintre cei care au avut mașinile parcate la bordură le-au mutat. Din 501 mașini, doar 61 au fost lăsate la marginea bulevardului. Astfel că nu s-a pierdut timp cu relocarea lor și salubriștii au putut trece direct la treabă.

”Am găsit chiar și rigole înfundate, care blocau scurgerea apei la ploaie. De aici și indundațiile apărute pe străzi. Niciodată nu s-a curățat temeinic la bordură, dar o vom face săptămânal. În fiecare miercuri salubriștii vin pe Bd. Iuliu Maniu, între 10.00-14.00”, a completat sursa citată.

Primarul Ciprian Ciucu: „Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile”

„Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile, afectează calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol! Este despre comportament civic, pe de o parte, și despre prezența autorității publice, pe de altă parte. În acest oraș suntem împreună! Operațiunea a fost un succes. majoritatea și-a mutat mașinile. Pe restul le-am mutat noi, pe banii acelora care nu au respectat regulamentul. Normalitatea este despre comportamente! Și nu este normal ca astfel de acțiuni simple să fie făcute cu sprijinul masiv al Poliției Locale, ar trebui ca intervenția Poliției Locale să fie marginală. Acum pilotăm, tragem concluziile, învățăm, apoi ne extindem, generalizăm normalitatea. Hai că se poate!”, a transmis primarul Ciprian Ciucu, prezent la acțiune.

Foto: Primaria Sectorului 6

Capitala se află în procedură de infringement în ceea ce priveşte calitatea aerului. E mult praf, de altfel, principala sursă de poluare.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a atras atenția de nenumărate ori că s-a ajuns în acest punct din cauza lipsei de acţiune, atât la nivel central, dar mai ales la nivel local.

 

1 COMENTARIU

  1. Modelul laudabil de actiune ar trebui preluat si de catre PRIMARIA SECTORULUI 1 si PRIMARIA GENERALA in ceea ce priveste CALEA FLOREASCA, artera extrem de circulata, „dotata” cu santierele abuzive ale ONE UNITED dar si cu indolenta notorie a SC ROMPREST : spalare trotuarelor pe ambele sensuri NU s-a executat de cca doi ani, spalarea carosabilului se rezuma la o dara nesemnificativa de apa ce curge dintr-o cisterna, maturatul manual a fost intrerupt sau redus la o singura trecere pe saptamana, gunoiul de la rigola este in mod frecvent tras cu matura in grilajele de scurgere, timp in care la santierul de la HALA FORD protectia contra prafului este sfasiata de vant si nu are nici macar rol simbolic-decorativ !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.