50 de milioane de lei fonduri din PNRR pentru dotarea şcolilor din Sectorul 2. Cererea de finanţare, aprobată

50 de milioane de lei fonduri din PNRR pentru dotarea şcolilor din Sectorul 2, iar cererea de finanţare a fost aprobată.

“Anul trecut, Sectorul 2 a fost desemnat pe primul loc la calitatea serviciilor de educație din România. Am luat asta ca pe o provocare și o responsabilitate să rămânem acolo, în fruntea clasamentului, în fiecare an. 

Așa că sunt bucuros să vă anunț că am obținut prin PNRR peste 50 de milioane de lei pe care îi vom folosi pentru a dota la cele mai înalte standarde toate școlile din sector. 

Banii vor fi folosiți pentru 821 de săli de clasă, care vor arăta și vor fi folosite la nivel de secolul XXI. Asta înseamnă: 35 de laboratoare de informatică, echipare modernă pentru 37 de cabinete școlare, 47 cabinete psihopedagogice, 36 săli de sport, 35 laboratoare de științe (chimie, biologie, fizică) și a 10 ateliere de practică (dintre care 8 cu componente digitale specifice domeniului de calificare). Plus mobilier nou pentru 659 de săli de clasă (de la preșcolar la liceu), acolo unde mobilierul era mai vechi de 5 ani.”

Toate acestei noi tehnologii digitale vor face şcoala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor şi stilului lor de viaţă.

Nu ratăm nicio oportunitate de a atrage fonduri europene nerambursabile pentru a le investi în educaţie şi a pregăti noile generaţii pentru viitor”, a spus primarul Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati