50 de seniori din Sectorul 6, excursie la Palatul Mogoşoaia

50 de persoane în vârstă, membre ale Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, au făcut, marți, o excursie la Palatul Mogoşoaia.

„Este parcă mai frumos decât îmi aminteam. Nu este nici aglomerat, parcă este tot spaţiul numai pentru noi. Este o minunată ieşire din rutină, pentru care sunt recunoscătoare”, ne-a mărturisit doamna Ilie, în vârstă de 69 de ani.

Scopul plimbării nu este doar unul de relaxare, ci şi de mişcare. Excursia la Palatul Mogoşoaia îşi propune să motiveze persoanele în vârstă să atingă 10.000 de paşi în această zi târzie de toamnă, un obiectiv stabilit în cadrul unui proiect realizat prin colaborarea dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă.

Potrivit studiilor, un număr de 10.000 de paşi pe zi scade riscul de boli de inima, diabet şi obezitate. Proiectul este dedicat seniorilor din comunitatea Sectorului 6, care sunt încurajaţi să fie deschişi şi să înveţe lucruri noi la orice vârstă, comportament dovedit a fi un instrument important într-o viaţă senină şi activă.

Activitatea de astăzi a fost a treia şi ultima etapă din cadrul proiectului, până acum seniorii participând la o întâlnire cu specialişti din domeniul medical, unde au aflat cele mai bune metode de a te menţine sănătos, la un curs de dansuri dar şi la Operă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati