60 de doze de vaccin, distruse după ce o asistentă medicală le-a pus în congelator la – 19 grade

0
198
Pixabay

Toate cele 60 de doze de vaccin împotriva Covid 19 livrate centrului de vaccinare din municipiul Petroşani au trebuit distruse, chiar în prima zi de vaccinare, transmite Adevărul.ro

Cele zece flacoane de vaccin, livrate de duminică pentru a fi folosite începând de luni, au fost distruse, după ce o asistentă comunitară nu le-a păstrat la temperatura corespunzătoare, a precizat Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

În locul lor au fost aduse, luni, alte doze, prin intermediul DSP Hunedoara, iar vaccinarea s-a făcut cu întârziere.

„Este vorba flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani. Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri. Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare (n.r. vaccinul de la BionTech – Pfizer se transportă la minus 70 de grade Celsius), însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat şeful DSP Hunedoara.

Asistenta comunitară, angajată de primărie, dar plătită de Ministerul Sănătăţii, a fost exclusă de la centrul de vaccinare şi nu va mai lucra în niciun astfel de centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.