61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca, transformate în fluxuri de vaccinare cu Moderna

0
191

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din 19 aprilie, 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în fluxuri de vaccinare cu Moderna, dar acolo va putea fi făcut şi rapelul pentru cei care au făcut prima doză cu vaccinul de la AstraZeneca.

Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele două zile au fost deschise peste 174 de noi cabinete de vaccinare, cele mai multe cu vaccin Pfizer.

„Începând cu data de 12 aprilie, au fost deschise aproximativ 30 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul de la compania AstraZeneca, în mod deosebit în localităţile în care erau centre de vaccinare, care au liste de aşteptare pe acest tip de vaccin. De asemenea, de astăzi, 13 aprilie, au fost deschise şi operaţionalizate 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer, astăzi deja se efectuează programări de vaccinări, este prima zi de vaccinare”, a transmis Gheorghiţă.

Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut prima doză cu AZ în acele centre

El a menţionat că, din 19 aprilie, 61 de fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca se vor transforma în fluxuri pentru vaccinarea cu Moderna.

„De asemenea, începând cu 19 aprilie vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu vaccin de la Moderna, fără a se desfiinţa centrele respective, în acele locaţii se continuă vaccinarea dozei de rapel pentru persoanele care au primit doza unu. De asemenea, din 20 aprilie, vor fi deschise aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.