70% din Sectorul 3 este monitorizat de camere video, anunță Negoiță – FOTO

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, transmite că aproape 550 de camere video ultraperformante au fost amplasate în sector şi că acestea pot surprinde în cele mai mici detalii activitatea de pe domeniul public.

Aproape 550 de camere video ultraperformante au fost deja amplasate în diferite locații din Sectorul 3 pentru siguranța noastră: https://www.google.com/maps.”, anunță primarul Negoiță.

„Discutăm de camere ce pot surprinde în cele mai mici detalii activitatea de pe domeniul public şi care acoperă 70% din suprafaţa Sectorului 3, practic beneficiem de cel mai extins sistem de acest gen implementat pentru siguranţa cetăţenilor. Parcurile mari, locurile de joacă, parcările, intersecţiile aglomerate şi curţile unităţilor de învăţământ sunt cele vizate de acest sistem performant de monitorizare şi supraveghere video non-stop”, a scris edilul pe Facebook.

Camerele înregistrează și pe timp de noapte

Potrivit acestuia, camerele pot înregistra chiar şi pe timp de noapte orice abatere de natură contravenţională sau penală, precum: depozitarea ilegală de deşeuri, consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise pe domeniul public, actele de violenţă, dar şi neregulile din trafic.

„Imaginile sunt monitorizate şi stocate de către Dispeceratul Poliţiei Locale Sector 3, iar poliţia naţională le poate folosi pentru instrumentarea cazurilor pe care le are. (…) Deocamdată discutăm doar de o primă etapă – întreaga suprafaţă a domeniului public din Sectorul 3 va fi supravegheată video”, precizează Negoiţă.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati