83 de deținuți cu Covid sunt tratați la Spitalul Penitenciar Jilava

0
185
jilava

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat miercuri că 83 de deținuți sunt tratați la Spitalul Penitenciar Jilava, iar alți 29 au fost declarați vindecați.

Potrivit unui comunicat al ANP, 29 de deținuți confirmați pozitiv cu Covid-19, internați la Spitalul Penitenciar Jilava au fost retestați, iar rezultatele au fost negative, potrivit spotmedia.ro.

„În continuare, deținuții declarați vindecați vor beneficia de monitorizarea medicală preventivă aplicată tuturor persoanelor private de libertate. Acest rezultat validează capacitatea unității penitenciar-spital de a gestiona cazurile de îmbolnăvire, ușoare și medii, înregistrate în rândul persoanelor custodiate”, se arată în comunicat.

9 deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au coronavirus, aşa că au fost aduşi la Spitalul Jilava

Conform acestuia, în prezent, la Penitenciarul-Spital București-Jilava sunt tratați 83 de deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2, iar starea de sănătate a acestora este „optimă”.

„Amintim că sistemul administrației penitenciare promovează, printr-un efort constant, măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, atât pentru protejarea persoanelor private de libertate, cât și a personalului angajat și a terților.

Suplimentarea bazei materiale necesare prevenției, susținerea funcționalității circuitelor medicale și actualizarea metodologiei de intervenție raportat la evoluția pandemiei pe teritoriul național constituie câteva dintre demersurile pe care Administrația Națională a Penitenciarelor le derulează în acest context de criză sanitară”, au transmis reprezentanții ANP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.