Primăria Sectorului 1 a achiziţionat un angiograf performant pentru Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”

Primăria Sectorului 1 a achiziţionat un angiograf performant pentru Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”, a anunţat edilul Clotilde Armand.

„Angiograful este esenţial pentru persoanele care au probleme cardiace pentru a permite examinarea volumului interior al vaselor de sânge, artere sau vene. Aparatul medical este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic rapid şi precis, cu minimum de doză de radiaţie pentru pacienţi şi pentru personalul medical”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Potrivit edilului Sectorului 1, în cazul pacienţilor cu probleme cardiologice de la Spitalul „Elias” situaţia era „critică”, exista un angiograf vechi, din 2008, care a intrat în „end-of-life” de la sfârşitul anului 2021 şi a ajuns „complet nefuncţional” de la începutul lui 2022.

Clotilde Armand a precizat că activitatea medicală s-a desfăşurat pe durata întregului an într-o singură sală de angiografie, utilizată în comun atât de Cardiologie, cât şi de Neuroradiologie, care tratează pacienţi aparţinând altor specialităţi medicale.

Edilul Sectorului 1 a adăugat că, din acest motiv, numărul pacienţilor care au intrat în unica sală de angiografie de la Spitalul „Elias” era mai mic decât cererea pentru aceste servicii medicale. AGERPRES

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati