97 de arbori tineri vor fi plantați pe Bd. Regina Elisabeta, în cadrul proiectului Coroană Verde pentru Regina Elisabeta

Primarul Nicuşor Dan a anunţat că, în aproximativ două săptămâni, va începe plantarea a 97 de arbori tineri – din specii precum mesteacăn auriu, ginkgo biloba, stejar roşu, arbore de gumă – în cadrul proiectului Coroană Verde pentru Regina Elisabeta. Anterior, de acolo au fost tăiaţi copaci care reprezentanu un pericol.

Nicuşor Dan a arătat, luni, într-o postare pe Facebook, că vor fi plantaţi 97 de arbori tineri în cadrul proiectului Coroană Verde pentru Regina Elisabeta.

Astfel, într-o primă etapă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a defrişat 64 de arbori de pe Bd. Regina Elisabeta, între Piaţa Universităţii şi Piaţa Mihail Kogălniceau.

”Copacii tăiaţi se aflau în declin biologic şi reprezentau un pericol pentru maşini şi trecători. Alţi 9 arbori vor fi transplantaţi în Parcul Izvor.

În locul acestora, vor fi plantaţi 97 de arbori, din următoarele specii: 10 mesteceni aurii, 26 ginkgo biloba, 1 stejar roşu, 31 de arbori de gumă şi 29 de glădiţe. Plantarea noilor copaci va începe în aproximativ două săptămâni, după ce vor fi scoase rădăcinile rămase şi va fi pregătit terenul”, a explicat primarul general.

  • Potrivit acestuia, proiectul Coroană Verde pentru Regina Elisabeta este unul dintre cele câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei, prin care societatea civilă a propus proiecte de dezvoltare a Bucureştiului, acestea fiind implementate şi finanţate de PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati