Cluburile seniorilor din sectorul 6 s-au deschis

Cluburile seniorilor din sectorul 6 s-au deschis de vineri, pe lista activităţilor pe care acestea le organizează regăsindu-se spectacole, festivităţi, teatru, expoziţii şi excursii, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

El a scris vineri, pe Facebook, că şi alte activităţi se derulează în cele două cluburi de pe bulevardele 1 Mai 15 şi Timişoara 73: audiţii muzicale, serbări, aniversări, activităţi cultural-religioase, artterapie, muzicoterapie-cor, jocuri de societate, un atelier de lucru manual, pictură, ceramică, confecţionat obiecte decor, tricotat, programe de stimulare mentală care să prevină apariţia deteriorărilor specifice vârstei înaintate.

Potrivit edilului, cele două cluburi mai oferă servicii comunitare şi asistenţă în rezolvarea problemelor administrative şi consiliere socială, asistenţă psiho-socială, consiliere psihologică, medierea conflictelor familiale, a relaţiilor cu persoane din comunitate şi facilitarea accesului la serviciile oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, dar şi sesiuni de discuţii pe diverse teme cu profesionişti din domenii precum ştiinţă, homepatie, terapii alternative, cultură, literatură, consiliere juridică, psihologie, sfaturi medicale, activităţi informative sau activităţi de voluntariat şi promovează conceptului de „îmbătrânire activă”.

Ciprian Ciucu a informat că aceste cluburi sunt deschise de luni până joi între orele 9,00 şi 16,00. iar vineri de la 9,00 la 14,00.

Potrivit primarului, cetăţenii care au împlinit vârsta standard de pensionare şi au domiciliul legal în sectorul 6 se pot înscrie online sau direct la sediile celor două cluburi. Ei trebuie să depună o cerere, copie după actul de identitate, talonul de pensie, adeverinţă medicală de la medicul de familie, din care să reiasă că nu suferă de boli psihice sau contagioase care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup. El a precizat că acestea pot fi transmise pe emailul clubulseniorilor6@dgaspc6.com.

Ciprian Ciucu a adăugat că autoritatea locală va deschide astfel de cluburi şi în alte locaţii. AGERPRES

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati