Bulgaria refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19. S-a cerut rezilierea contractului cu Pfizer

Ministrul sănătăţii din Bulgaria, Asen Medjdiev, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante, subliniind că ţara sa refuză să le mai achiziţioneze.

  • El a mai spus că a cerut Comisiei Europene rezilierea contractului cu Pfizer, informează novinite.com.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populaţia nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi şi nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus Asen Medjdiev la BNT, potrivit news.ro.

El a amintit că Bulgaria trebuie să cumpere vaccinuri împotriva COVID-19 până în 2025 în cantităţi uriaşe, dar a ridicat problema Comisiei Europene pentru a rezilia contractul.

„Am distrus deja cantităţi uriaşe, anul acesta urmează să mai distrugem 2.800.000 de doze. Aceasta este o resursă financiară uriaşă. Am fost categoric în faţa Comisiei Europene că Bulgaria este ferm în favoarea rezilierii contractului cu ‘Pfizer’ pentru cumpărare. de vaccinuri”, a precizat Medzhidiev.

Bulgaria are cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva COVID-19 din UE. Numai 30% din populaţia sa de 6,5 milioane are o imunizare de bază împotriva virusului, potrivit datelor oficiale. În Bulgaria nu au mai existat măsuri de protecţie obligatorii împotriva virusului de la jumătatea lunii noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati