World Vision: Numărul celor care redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit ONG-urilor a scăzut

Numărul de cetăţeni care redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri a scăzut în ultimii patru ani, deşi procesul a fost digitalizat şi durează un minut, potrivit unui comunicat al World Vision România.

În 2020, în contextul stării de urgenţă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a reglementat posibilitatea ca plătitorii de taxe să poată transmită, online, către o asociaţie sau o fundaţie formularul pentru redirecţionarea acestui procent din impozitul pe venit. De atunci, procesul a devenit tot mai rapid, astfel că în prezent durează un minut faţă de două zile, cum era înainte pentru a merge să depui actele la ANAF.

Cu toate acestea, procentul celor care au redistribuit 3,5% din impozit nu a crescut, ci a scăzut faţă de 2017. Dacă în 2017 au redirecţionat 30% dintre cetăţenii contribuabili, în 2020 au făcut-o 29%, conform unor date furnizate de ANAF şi prelucrate de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

World Vision România atrage atenţia că, pentru redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit pentru educaţia copiilor de la sate din programul „Pâine şi Mâine” al fundaţiei, cei interesaţi trebuie să intre pe site-ul organizaţiei şi să completezi formularul online https://bit.ly/42jqLnA.

Formularul completat nu mai trebuie printat şi depus la ANAF, World Vision România îl va primi automat pe mail şi se va ocupa de depunerea lui prin Spaţiul Privat Virtual.

World Vision România oferă prin „Pâine şi Mâine”, copiilor de la sate, din clasele P-IV, un program zilnic de after-school cu masă caldă şi două ore de ajutor pentru teme. Derulat din 2016, programul are în grijă 1.300 de copii din mediile cele mai vulnerabile.

„Ne dorim ca în 2023 să integrăm încă 100 de copii din comunităţi marginalizate din judeţele Cluj şi Ialomiţa. Ca să îndeplinim această misiune, avem nevoie de 3.200 de oameni buni care să doneze un minut din timpul lor pentru a redirecţiona, gratuit, acest impozit aici: https://bit.ly/42jqLnA. Dacă nu redirecţionăm, banii se vor întoarce la stat. Studiile noastre arată că unu din patru copii de la sate nu are pe nimeni acasă care să-l ajute la teme, iar doi din zece spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

Organizaţia precizează că în comunităţile unde elevii au beneficiat de masă caldă, prezenţa şcolară a crescut în mediile dezavantajate cu până la peste 40%.

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România a ajutat peste 500.000 de copii și adulți, din aproape 500 de comunități situate în 18 județe.

Detalii la www.woldvision.ro și http://fb.com/WorldVisionRomania

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati