Pe 20 martie este Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii, eveniment care la Opera Comică se transformă în Zilele Teatrului pentru Copii.
Astfel, în weekend-ul 17-19 martie 2023, publicul OCC este invitat în Sala Mare la cinci reprezentaţii de gală ale baletului „Pinocchio”, un spectacol emoţionant şi apreciat de copii şi părinţi deopotrivă.
În Salonul Mozart are loc spectacolul „Aventurile lui Peer Gynt”, iar în Sala UnderGrant se joacă cea mai recentă premieră din repertoriu, musicalul „Heidi”. Biletele la toate reprezentaţiile sunt disponibile pe platforma bilete.ro.
„Ziua de 20 martie este o zi însemnată în calendarul oamenilor de ştiinţă, al artiştilor, al tuturor fiinţelor de pe pământ. Căci ea marchează Echinocţiul de Primăvară, Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii, precum şi Ziua Internaţională a Fericirii. Aşa că având cel puţin trei motive de sărbătoare, am alocat tot atâtea zile pentru a petrece la Opera Comică pentru Copii împreună cu publicul nostru drag. Vă aşteptăm cu inima deschisă şi cu o cupă de şampanie (bineînţeles, pentru copii!) la reprezentaţiile de gală ale baletului Pinocchio, o poveste nemuritoare, cu un mesaj la fel de actual şi în zilele noastre.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Un balet fermecător, semnat de un coregraf de renume, Mihai Babuşka, „Pinocchio” ne vorbeşte tuturor despre legătura magică dintre părinte şi copil, despre adevărul care învinge. Pe cât ar fi de poznaş şi mincinos, pe atât de drag ne este Pinocchio! În spectacolul nostru, păpuşa de lemn cioplită de meşterul Geppetto prinde viaţă şi, cu talent, ne povesteşte în paşi de dans toate ghiduşiile şi aventurile prin care trece.
Săptămâna Cărţilor Deschise la OCC
În perioada 25 martie – 2 aprilie, Opera Comică pentru Copii organizează, în premieră, un adevărat Festival al Cărţilor pentru Copii. Vor avea loc mai multe evenimente culturale menite să încurajeze lectura în rândul celor mici şi conştientizarea rolului lecturii, precum lansarea sediului Librăriei OCC, maratoane de lectură din partea Echipei OCC, schimb de cărţi, donare de cărţi şi lecturi în spaţii neconvenţionale.
Printre autorii contemporani care vor lansa titluri noi la Librăria OCC sau vor organiza ateliere de lectură pe baza volumelor deja disponibile se numără Alexandra Rusu („Cartea năsoaselor”), Ioana Nicolaie („Aventurile lui Arik” şi „Arik şi mercenarii”), Bianca Opriş („Roua şi Pădurea Fermecată”), Carmen Tiderle („Trecere pentru pitoni”), Cristina Andone („Ziua lui Dar Motanul” şi „Cartea Bunătăţii”) şi Lavinia Branişte („Rostogol iluzionist”).
Evenimentul se va extinde şi în afara porţilor OCC, prin ateliere de creaţie având ca tematică lectura pentru copii şi desfăşurate în şcoli şi grădiniţe, precum şi cu momente de lectură susţinute de artiştii OCC în spaţii neconvenţionale, puse la dispoziţie de partenerii instituţiei.