BMW-urile cumpărate de Poliția Română, expuse în Parcul Herăstrău

Maşinile BMW, a căror achiziţie făcută de către Poliţia Română este anchetată de procurorii anticorupţie români şi europeni, au fost expuse astăzi în Parcul Herăstrău, din Bucureşti. De ziua lor, ofiţerii au adus şase dintre cele mai noi autoturisme care au intrat în dotarea agenţilor de la rutieră. 100 de astfel de bolizi vor ajunge până în iunie, în toată ţara, potrivit observatornews.ro.

Poliţiştii şi-au pus uniformele de gală şi, timp de câteva ore, şi-au stabilit cartierul general în Parcul Herăstrău din Capitală. A fost un bun prilej să le destăinuie celor mici din secretele meseriei.

Maşinile noi au fost punctul de atracţie al evenimentului organizat de poliţia română. Mai încântaţi ca spectatorii sunt chiar cei care le vor folosi.

Agent Șef Andrei Cristea, Brigada Poliției Rutiere: Vor fi foarte bune atât în urgentarea şi timpul parcurs până la eveniment, cât şi în prinderea conducătorilor care nu se supun controalelor.

Aproape 33.000 de euro costă un astfel de BMW care atinge 100 de kilometri pe oră în opt secunde. După expoziţie, maşinile au plecat deja în misiune, pe cele două autostrăzi, cea spre Piteşti şi cea spre Constanţa. Până în iunie ar trebui să fie utilizate toate cele 100 de autovehicule de acest tip.

Contractul de achiziţie este unul controversat fiind vizat deja de o dublă anchetă: a DNA şi a Parchetului European. Sindicaliştii din poliţie acuză o licitaţie cu dedicaţie pentru compania condusă de Michael Schmidt, un apropiat al preşedintelui Iohannis.

Lucian Bode, Ministrul de Interne: Nicio instituie a statului roman care a cerut date și documente despre aceasta achizitei nu a transmis poliție ca ar fi ceva în neregulă.

Confruntat cu o sumedenie de acuzaţii de corupţie în interiorul poliţiei, ministrul Lucian Bode susţine că şi-n ministerul de Interne e valabil proverbul „nicio pădure fără uscături”.

Lucian Bode, Ministrul de Interne: Mai sunt situaţii în care anumiţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, să nu uităm că vorbim totuşi despre 130.000 de angajaţi, sunt situaţii marginale în care unii şi-au greşit cariera.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati