Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit, prin decizie definitivă, faptul că indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii privind parcarea de 700 de locuri din proximitatea Palatului Naţional al Copiilor sunt temeinic fundamentaţi şi în perfectă legalitate, a anunţat marţi Primăria sectorului 4.
Sentinţa a fost pronunţată în dosarul în care asociaţiile „Salvaţi Bucureştiul” şi „Eco-civica” au solicitat instanţei de judecată anularea hotărârii de consiliului local nr. 59/2017, prin care au fost aprobate sumele maximale necesare amenajării parcării sus-menţionate. Deşi în faza de fond, Tribunalul Bucureşti a dispus anularea acestei hotărâri de consiliu local, în data de 04.06.2019, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul autorităţii locale, a casat sentinţa recurată şi, în rejudecare, a respins acţiunea reclamantelor ca nefondată.
„Mă bucură faptul că magistraţii au decis în favoarea oamenilor, în favoarea comunităţii Sectorului 4. Aşa cum am spus şi în trecut, adevărul şi buna-credinţă vor înfrânge întotdeauna încercările disperate ale unor oameni fără căpătâi, fără interes real pentru dezoltarea societăţii. Le mulţumesc pe această cale judecătorilor pentru curajul de a nu se lăsa intimidaţi de presiunea publică, evident una provocată intenţionat, pe care oponenţii proiectelor de investiţii derulate de Primăria Sectorului 4 au tot încercat să o creeze şi să o impună în mentalul colectiv”, declară Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.
Cele două entităţi ceruseră şi în 2018 anularea documentaţiei tehnico-economice la faza de studiu fezabilitate pentru amenajarea parcajului. Similar situaţiei mai sus prezentate, Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea reclamantelor şi a dispus suspendarea executării hotărârii de consiliu local, însă în data de 27.09.2018, Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul şi a respins cererea de suspendare ca nefondată. Şi această sentinţă este una definitivă.