Primăria Capitalei pune la dispoziția bucureștenilor un cont de donații, în lei

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei pune la dispoziția celor interesați un cont de solidaritate, în lei, deschis la Trezoreria Municipiului București, pentru donații. Sumele strânse săptămânal vor fi comunicate în mod transparent, pe site-ul PMB.

Începând de joi, 26 martie, toți cei care doresc să sprijine persoanele aflate în dificultate – persoane în vârstă cu venituri reduse, persoane fără adăpost, familii cu mulți copiii – sau care doresc să contribuie la susținerea eforturilor medicilor pentru achiziționarea de material sanitare, aparatură medicală etc., o vor putea face și prin donarea de bani, a anunțat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Decicia a fost luată după ce edilul Capitalei a primit numeroase solicitări pe adresa coronavirus@pmb.ro de la persoane care doreau să doneze bani.

”De aceea, începând de mâine, am pus la dispoziția tuturor celor interesați un cont de solidaritate, cont in lei, deschis la Trezoreria Municipiului București. Acesta este: Contul IBAN cu destinația specială – donații si sponsorizări – RO28 TREZ 7002 1370 201X XXXX, Codul Fiscal al Municipiului București fiind 4267117. Destinația ce trebuie înscrisă în Ordinul de Plată (OP) este: combaterea efectelor pandemiei”, scrie primarul Bucureștiului.

”Vom comunica săptămânal, în mod extrem de transparent, prin publicarea pe site-ul PMB, valoarea sumelor colectate și modul de utilizare a acestora”, a mai completat Firea.

Potrivit prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, art. 5, lit. d, veniturile bugetelor locale se pot constitui și din donații și sponsorizări. Art. 69 din același act normativ precizează că instituțiile publice pot primi atât bunuri materiale, cât și fonduri bănești pentru desfășurarea activității lor, atât de la persoane juridice cât şi de la persoane fizice, sub forma de donații și sponsorizări, cu respectarea dispozițiilor legale. Fondurile colectate vor fi utilizate cu respectarea destinaţiilor stabilite de transmiţător.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati